Home / Svijet / UMJESTO VJENČANJA – SAHRANA: Lea (29), majka troje djece, umrla tokom operacije u Turskoj

UMJESTO VJENČANJA – SAHRANA: Lea (29), majka troje djece, umrla tokom operacije u Turskoj

Foto: Social

Tugujući partner majke troje djece iz Velike Britanije koja je preminula nakon što je otišla u Tursku kako bi obavila estetsku operaciju podizanja stražnjice na tzv. brazilski način, a koja inače košta oko 3.600 eura, upozorio je ljude da «budu na oprezu» i nek` znaju šta se može dogoditi ukoliko naruče takav tretman, odnosno operativni zahvat!

29-godišnja žena po imenu Lea Kembridž (Leah Cambridge), koja je inače i radila u `industriji ljepote`, umrla je nakon što je otišla da bude podvrgnuta sve popularnijoj vrsti kozmetičke operacije, «brazilskom podizanju zadnjice», » u turskom obalnom gradu Izmiru.

TAKOĐE PROČITAJTE:  Češka traži 300.000 radnika: Primaju sve koji dođu na posao

Žena iz Lidsa (Leeds) naručila se za proceduru koja preoblikuje izgled zadnjice tako što se masno tkivo prebacuje s drugih dijelova tijela. Ova operacija obično traje između sat i dva sata vremena, tokom kojih se masno tkivo sa stomaka i kukova liposukcijom uklanja i poslije pripreme ubacuje u tkiva zadnjice tako da se ona naglasi i da dobije na volumenu.

Zahvat je postao uobičajeniji među ženama, koje žele da nalikuju nekim celebritijima, poput Kim Kardašijan (Kardashian).

Posebno je operacija popularna u Sjedinjenim Američkim Državama i Brazilu, uprkos tome što je zabilježen veći broj smrtnih slučajeva u Latinskoj Americi, navodno povezanih s korištenjem sintetičkih polimera u samoj proceduri.

TAKOĐE PROČITAJTE:  U trenutku nastao totalni HAOS: Jedna država SRUŠILA BERZU

Stručnjaci tvrde da podizanje zadnjice nosi sa sobom rizik od ozbiljnih komplikacija, i nevjenčani suprug preminule Britanke, 31-godišnji Skot Frenks (Scott Franks) vjeruje da je upravo spomenuta operacija vodila ka smrti majke troje djece – iako još uvijek čeka sve odgovore o uzrocima smrti.

On je za «The Sun» izjavio kako je «slomljen čovjek», a odlučio je progovoriti jer želi biti siguran da će drugi ljudi znati kakve su opasnosti odlaska «pod nož».

Par se, inače, planirao vjenčati, no umjesto svadbe slijedi sahrana.

TAKOĐE PROČITAJTE:  JECAJI I SUZE: Preminuo još jedan glumac, filmsko platno ostalo bez legende!

Žena je, navodno, bila tretirana preko «Elite Aftercare», popularnoj među poznatim osobama, a kompanija koja organizuje operacije u Turskoj tvrdi da se pridržava visokih britanskih standarda.

Check Also

Češka traži 300.000 radnika: Primaju sve koji dođu na posao

Ne treba iskustvo, mogu i stranci.   U Češkoj je nezaposlenost u augustu stagnirala na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Sadrzaj je zasticen!