Home / Zabava / Bruka i sramota Kolinde Grabar Kitarović: Cijela Evropa se smije hrvatskoj predsjednici!

Bruka i sramota Kolinde Grabar Kitarović: Cijela Evropa se smije hrvatskoj predsjednici!

Slovenački Dnevnik piše o hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović kao zabavljačici koja je prvo u augustu zapjevala s vojnicima u Afganistanu, a potom dala intervju za austrijski Kleine Zeitung koji je nasmijao cijelu bivšu Jugoslaviju.

Slovenski medij osvrće se, dakako, na Kolindinu izjavu o nemogućnosti odabira različitih vrsta jogurta u trgovini te piše kako se ne zna točno zbog čega je izabrala tu namirnicu.

“Možda je to osnov njene nove dijete”, piše slovenski Dnevnik dodajući da je u svakom slučaju ovom izjavom zabavila javnost te postala predmet mnogih šala.

Začetnica “jogurtnog patriotizma”
Jedna od njih je: “Ko zna, možda bismo i dalje živjeli u socijalizmu da smo mogli kupiti jogurt od ananasa.”

Dnevnik spominje predsjednicu kao začetnicu novog pojma “jogurt patriotizma” te navodi da je inspirirala niz zabavnih memeova, a slovenski medij posebno izdvaja video komičara Peđe Bajovića “Mislim na nju…”.

Tekst završava podatkom kako je u Jugoslaviji, unatoč tvrdnjama hrvatske predsjednice Hrvatske, postojalo 85 različitih vrsta jogurta – podsjećaju vispreni novinari Indexa.

NAJCITANIJE  ZOVEM SE ANA IMAM 26G ,OVA PRICU MORAM NEKOM ISPRICATI A OVAKO MI JE NAJLAKSE KO ZNA ZASTO…

Podsjetimo, nedavno su i švicarski mediji ismijali hrvatsku predsjednicu.

Tako je švicarski list Tages-Anzeiger (TA) objavio veliki članak pod naslovom “Blamaže jedne predsjednice”, u kojem se bavi nizom blamaža i gafova Kolinde Grabar-Kitarović, a povod tome je nedavni intervju za austrijski Kleine Zeitung.

“Ona osuđuje izbjeglice i blamira se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji. Što se to događa s hrvatskom predsjednicom? – pita se švicarski list.

Tages-Anzeiger na početku podsjeća da je Kolinda na Svjetskom prvenstvu u nogometu “bila uočljivija od Maradone” i da se “grlila s oznojenim i polugolim nogometašima”, no da se to sve “patriotski usmjerenim Hrvatima svidjelo”.

No sada je “konzervativna hrvatska predsjednica opet u centru pažnje – zbog intervjua za austrijski Kleine Zeitung – ali ne iz nekih grandioznih razloga”.

Hrvatska predsjednica protiv izbjeglica
Ističe se da je hrvatska predsjednica napala izbjeglice i migrante govoreći da su to “većinom muškarci u borbenim godinama” i da je Evropska unija “primila pogrešne izbjeglice”.

Švicarski list onda podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju o tome kako hrvatska policija tuče izbjeglice i migrante na granici prema BiH.

NAJCITANIJE  Otkrijte na vrijeme je veoma bitno: 10 znakova da karcinom već raste u vašem tijelu!

– Posve u ofsajd je otišla hrvatska predsjednica svojim izjavama o staroj, socijalističkoj Jugoslaviji koje je Hrvatska bila dio do proglašenja neovisnosti 1991. godine”, piše TA i nastavlja ironično navoditi Kolindinu izjavu da se u Jugoslaviji nije smjelo reći da si Hrvat, nego se moralo reći da dolaziš iz Hrvatske. “Zašto predsjednica laže – zapitali su se novinari portala Index, a nisu bili jedini”, piše TA.

I Tito se izjašnjavao kao Hrvat
– Jugoslavija sigurno nije bila socijalistički raj, ali ni tamnica naroda kako je opisuju hrvatski nacionalisti, a sada i hrvatska predsjednica. Svatko se mogao izjasniti o svojoj nacionalnosti i religiji, izvodila se hrvatska himna Lijepa naša, a čak se i Tito izjasnio Hrvatom u svojem vjenčanom listu – nabraja švicarski list.

“Naročito su bizarne tvrdnje hrvatske predsjednice da u Jugoslaviji nije bilo izbora jogurta i da se vlastima moralo unaprijed prijavljivati koliko ćeš hljeba pojesti”, navodi TA i podsjeća da Kolindu sljedeće godine čekaju predsjednički izbori te “pokušava mobilizirati svoju nacionalističku klijentelu.

NAJCITANIJE  MISTERIJA! Deset otkrića koje nitko ne može objasniti

Švicarski list podsjeća da Kolinda voli slušati Thompsona
Dodaju kako je jedan od njenih prvih poteza bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka i da se izjasnila kao fan pjesama “kontroverznog pjevača Marka Perkovića Thompsona kojeg mediji nazivaju bardom mržnje”.

Spominju i slučaj kad se Kolinda ispričala jer je u Dubrovniku podijelila čokoladice srpske proizvodnje: “Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti.”

Švicarski list podsjeća i na kontroverzne Kolindine izjave iz Argentine, kada je za ustaške emigrante rekla da su u Argentini našli “prostor slobode”.

Na kraju, Tages-Anzeiger preporučuje Kolindi da počne čitati Miroslava Krležu i navode da je u Jugoslaviji 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mliječnih imala osam godina”, poentira na kraju članak Tages-Anzeiger.

Inače, Tages-Anzeiger jedan je od najutjecajnijih listova u Švicarskoj, naročito u njemačkom govornom području.

 

Bosniaks.info

Check Also

Policija pojacava kontrole Ukoliko ovo imate na kolima nagrabusili ste!

Saobraćajna policija započela je provere na drumovima širom BALKANA! Šta on zna ko je kraljevske …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!