Home / Zabava / RODITELJI, NE DAJTE DECI DA GLEDAJU OVAJ CRTANI FILM! Psiholozi dokazali da je ŠTETAN ZA DECU!

RODITELJI, NE DAJTE DECI DA GLEDAJU OVAJ CRTANI FILM! Psiholozi dokazali da je ŠTETAN ZA DECU!

Ruski psiholozi ne preporučuju deci da gledaju planetarno popularni crtani film „Maša i medved“, jer najštetnije deluje na um deteta.

Sponsored Links:

Nastavnici i psiholozi su izrazili zabrinutost zbog negativnosti glavnog lika devojčice Maše. Prema poslednjem istraživanju, ovaj crtani film je na prvom mestu kao najštetniji, a navodi se da se glavna junakinja loše ponaša, jer pravi pakosti.

Stručnjaci smatraju da bi mlađim gledaocima trebalo prikazivati dobre i poslušne likove, na koje će se ugledati. Kako se navodi, američki tinejdžeri su Mašu okarekterisali kako lošu, jer „čak ni njen ljubimac medved ne želi da se igra sa njom“.

Crtani film „Maša i medved“ je popularan ne samo u Rusiji već i u Italiji, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Indoneziji, na Bliskom Istoku, ali i u Srbiji i susednim zemljama. Popularnost devojčice Maše u muslimanskom svetu u vezi je sa činjenicom da joj je glava pokrivena maramom, stoji u istraživanju.

NAJCITANIJE  POGLEDAJTE KAKO SU ŽIVJELA DJECA M0NSTRUMA: Ušli su u njegovu kuću, JEDAN DETALJ JE SVE OSTAVIO U Š0KU (FOTO)

Sponsored Links:

Američki „Monster High“ osvojio je drugo mesto na rang-listi. Psiholozi smatraju da vokabular likova iz crtanog filma može pokvariti decu. „Sunđer Bob Kockalone“ zauzeo je treće mesto na listi jer je glavni lik previše sebičan i stalno kritikuje odrasle.

Na četvrtom mestu je američki klasik Tom i Džeri. Stručnjaci smatraju da se glavni likovi ponašaju nedolično. Prema mišljenju psihologa, tržistu treba ponuditi nove crtane filmove gde su glavni likovi dobri i vremenom postaju još bolji.

Čak su predložili da bi Rusi trebalo da naprave novi serijal „Maše i medveda“ u kom bi Maša pomagala životinjama, imala sažaljenja prema medvedu i ne bi pravila probleme.

NAJCITANIJE  OBJAVLJENE PRVE SLIKE, NEPOKRETAN, SJEDI UMOTAN U BRAON ĆEBE: Evo gdje se trenutno nalazi Michael Schumacher

POGLEDAJTE VIDEO:

(Izvor: Bktvnews.com)

Check Also

Policija pojacava kontrole Ukoliko ovo imate na kolima nagrabusili ste!

Saobraćajna policija započela je provere na drumovima širom BALKANA! Šta on zna ko je kraljevske …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!