Home / Zabava / TOŠE PROESKI JE UBIJEN: NAKON SKORO 10 GODINA OD TRAGIČNE SMRTI OTKRIVENA PRAVA ISTINA (VIDEO)

TOŠE PROESKI JE UBIJEN: NAKON SKORO 10 GODINA OD TRAGIČNE SMRTI OTKRIVENA PRAVA ISTINA (VIDEO)

Otkako je Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, pojavljivale su se raznorazne teorije zavere i spekulacije o tome da je prava istina o onome što se desilo te kobne noći prikrivena.

Sada je te teorije javno izrekao i kontroverzni Jugoslav Pertušić, jedan od optuženih za organizovanje atentata na Slobodana Miloševića.

Petrušić je, gostujući u jednoj makedonskoj emisiji, izneo svoje “argumente” za teoriju da smrt popularnog pevača nije bila nesrećan slučaj.

– Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povredi ozbiljno vozača i saputnika koji je sedeo iza.

Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je delovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dela, na drugom delu gde su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po telu, da bi morali da završe u bolnici.

NAJCITANIJE  Izum Srbina zadivio region: Od samo dvije gajbe piva napravio aparat koji mu sada grije cijelu kuću (Foto)

Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na telu bi morale da se leče ako ništa drugo bar jedno dve-tri nedelje da leže.

Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovređeni. Ne želim da se bavim time kako su to namestili, ali to je nemoguće – rekao je on i dodao:

Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani.

NAJCITANIJE  Bruka i sramota Kolinde Grabar Kitarović: Cijela Evropa se smije hrvatskoj predsjednici!

Podsetimo, 25. novembra 1999. godine, tadašnji sekretar za informisanje Goran Matić saopštio je da su uhapšeni članovi špijunsko-terorističke grupe Pauk, koji su, kako je rekao, posle niza počinjenih zločina, planirali i atentat na Slobodana Miloševića.

U postupku grupi Pauk, suđeno je Jugoslavu Petrušiću poznatom i kao Dominik, Miloradu Pelemišu, komandantu 10. diverzantskog voda Vojske Republike Srpske, kao i Slobodanu Orašaninu, Radetu Petroviću i Branku Vlaču.

Prvookrivljeni Jugoslav Petrušić je 2015. godine pred višim sudom ponovo iznosio odbranu. On tada nije negirao da je radio za francusku službu, ali je tvrdio da je radio i za Jugoslovensku vojsku i policiju, pa i DB, i da je tako “spasao veliki broj vojnika”.

NAJCITANIJE  Drama među oblacima: Lepa Brena skoro poginula u avionu

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb.

Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion.

Na zadnjem sedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mesta, dok su ostali putnici u automobilu prošli sa lakšim povredama.

 

medion.ba

Check Also

Policija pojacava kontrole Ukoliko ovo imate na kolima nagrabusili ste!

Saobraćajna policija započela je provere na drumovima širom BALKANA! Šta on zna ko je kraljevske …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!